Winter Park Circle

May 21, 2011 by

This modern lake house addition creates a beautiful and intimate destination ready to easily accommodate large groups all year long.

“Eric was able to listen to our wishes for our family lake house project and give us the beautiful, calming and functional space we wanted. His keen eye for color is a gift he brought to our project as well as his talent and integrity. Eric gave us a sophisticated and inspiring interior that we can enjoy with family and friends for years to come.”

This project was an addition and renovation of an existing lake house for a large family.  The clients wanted the interior to be a modern departure from their traditional primary residence.  The clients have a large extended family that enjoys this lake house throughout all four seasons.

Working with an architect, they designed the vast addition to comfortably accommodate the large number of guests.  This created a huge space that is visually stunning, but made it difficult to create intimacy necessary for family gatherings.

By mixing the finishes of paint, wood and stone, the visual texture helped bring the room down and create a cozy environment.  The kitchen cabinets are in three distinct colors – blonde maple, glass green, and dark olive.  We incorporated two dramatic exotic stones for the counters and used contemporary glass tiles for the backsplash.

The lake house has become a destination location for family and friends.  Not only is it playful and beautiful, but it is also comfortable and relaxing – the primary goal at a lake house.